“Fernando Alonso heeft te vaak voor het geld gekozen, daar zal hij spijt van hebben”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bijna iedereen is het erover eens dat Fernando Alonso over zoveel talent beschikt dat hij meer dan twee wereldtitels in de Formule 1 verdient. Volgens Eddie Jordan, alsook veel fans in insiders, maakte Alonso vaak foute keuzes wat zijn teams betreft. Volgens Eddie Jordan koos hij te vaak voor het geld.

Alonso kroonde zich in 2005 en 2006 tot F1-wereldkampioen. Vervolgens maakte hij echter de opmerkelijke beslissing om de overstap naar McLaren te maken. In 2007 had hij bij McLaren Lewis Hamilton als teamgenoot. Het werd een berucht en incidentrijk seizoen waarin Kimi Raikkonen de titel van beide heren afsnoepte. Alonso besloot vervolgens om terug te keren naar Renault maar de jaren van weleer, alsook wereldtitels, keerden niet meer terug.

En zo waren er wel meer misstappen in de carrière van Fernando Alonso, beslissingen die volgens Eddie Jordan te veel door geld waren ingegeven in plaats van het ware potentieel waarover een team beschikte. Zijn periode bij Ferrari (2010-2014) alsook zijn periode bij McLaren-Honda draaide op een ontgoocheling uit.

“In de F1 heb je geluk nodig, en je moet ook het geluk hebben dat je de juiste beslissing neemt om vervolgens gedurende een langere periode over een dominante wagen te beschikken,” vertelde Max Verstappen toen hij zich voor de tweede keer tot wereldkampioen kroonde. Ook Eddie Jordan is het daarmee eens maar volgens Jordan was geld voor Alonso eveneens een te grote drijfveer.

“Alonso volgde het geld, hij ging naar teams waar hij meer geld kreeg dan bij een ander team, een team waarbij hij waarschijnlijk meer kans op de wereldtitel maakte,” aldus Jordan in de ‘High Performance podcast’. “Daar heeft hij nu ongetwijfeld spijt van omdat hij zoveel geld heeft. Soms blik je terug en denk je: ‘Dat was een fout’.”

Mocht Eddie Jordan in gesprek gaan met Alonso dan zou hij de Spanjaard daarmee ook confronteren.

“Ik zou hem zeggen: ‘Fernando, je hebt een fout gemaakt, je hebt nog steeds een geschiedenis geschreven, twee keer F1_kampioen, maar in je hart weet je dat je er makkelijk vijf of zes had moeten hebben’.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print