Fernando Alonso: “Het voelt vreemd om ‘The Godfather’ van een F1-team te zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Luca de Meo, de CEO van Renault, noemde Fernando Alonso onlangs ‘The godfather’ van het Alpine F1 team. Alonso zelf vindt het een eer dat Luca de Meo hem zo noemt maar tegelijkertijd vindt hij het ook maar vreemd. Feit is wel dat Alonso tijdens zijn F1-comeback één van de meest ervaren leden van het Alpine F1 team is.

“Ik denk dat hij bedoelde dat ik als rijder van iedereen in het team één van de meest ervaren leden ben, wat op zich een beetje vreemd is,” vertelt Alonso tijdens een interview met de Britse tv-zender ‘Channel 4‘.

“Normaal kom je in de Formule 1 en heb je normaal heel wat ervaren teamleden die je over races van vroeger vertellen, anekdotes en curiositeiten over Imola of een ander circuit.”

“Nu ben ik waarschijnlijk de gast in het team die zo’n dingen vertelt. Het is de rijder die momenteel zo’n dingen vertelt en dat is een beetje vreemd.”

Ondanks zijn twee wereldtitels en jarenlange ervaring in de Formule 1 kent ook Alonso een moeizame comeback. Alonso slaagde er door een bestraffing van een andere rijder na afloop van de race alsnog in om in Imola zijn eerste punt sinds zijn comeback te behalen.

Alpine mag dan wel op papier een nieuw team zijn, eigenlijk is het ook nog steeds hetzelfde team waarmee Alonso in 2005 en 2006 zijn twee wereldtitels in de Formule 1 wist te behalen. Aan ambitie en gedrevenheid ontbreekt het Alpine volgens Alonso niet, al zal het wel tijd vragen om succesvol te zijn.

“Het team is nieuw, gemotiveerd en heeft het potentieel om in de toekomst kampioen te worden,” vertelt Alonso. “Ik ben daar zeker van. Ik weet niet of het twee, vijf of zeven jaar zal vragen maar dit is een mooi project en ik geniet ervan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022