Valtteri Bottas: “George Russell had beter moeten weten”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-rijder Valtteri Bottas is het niet eens met George Russell die na de crash vertelde dat hij een zogenaamd ‘gentleman’s agreement’ zou geschonden hebben. Bovendien vindt hij dat Russell beter had moeten weten en daar geen inhaalmanoeuvre had moeten proberen doen.

“Onder de rijders hadden we een gentleman’s agreement dat wanneer er een sneller wagen je nadert met DRS, je niet op het laatste moment een snok aan je stuur geeft om uit te wijken,” vertelde Russell na de crash.

“Wanneer je zo’n 350 km/u rijdt en je bent zo’n 45 km/u sneller dan de wagen voor je dan maakt de kleinste beweging een enorm verschil uit.”

Valtteri Bottas is het echter niet eens met Russell en laat weten dat hij geen zogenaamd ‘gentleman’s agreement’ geschonden heeft, zo liet hij weten voorafgaand aan de verzoenende taal van Russell die liet verstaan dat hij niet zo naar Bottas had mogen uithalen.

“Nee, zo zie ik het helemaal niet,” aldus Bottas. ‘Ik vind niet dat ik plots een manoeuvre heb gedaan. Ik denk dat het ook duidelijk is wanneer je zijn onboard bekijkt, ik heb altijd ruimte gelaten.”

“Nee, langs mijn kant was het clean. En uiteraard verdedig ik, ik ga hem niet zomaar plaats geven. Maar ook wanneer ik race heb ik respect. Ik zie het dan ook anders dan hem.”

Volgens Bottas had Russell trouwens moeten weten dat het daar op het circuit vochtig lag en dat hij een risico nam: “Hij wist dat het er vochtig lag, we reden er ronde na ronde. Ik wist het ook en het was geen plaats om daar op slicks te proberen inhalen, maar hij deed het toch.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022