Christian Horner: “Raceweekend Sergio Perez was teleurstellend maar hij zal terugslaan”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat Sergio Perez na een rommelig en teleurstellend raceweekend in Imola zal terugslaan.

“Er gebeurden heel wat dingen tijdens de race,” aldus Horner. “Het was erg ongelukkig. Het was jammer want hij kende een goede zaterdag maar de zondag verliep gewoon niet goed voor hem.”

“Ik ben er echter van overtuigd dat hij nog veel sterke zondagnamiddagen zal kennen.”

Volgens Horner was het niet alleen teleurstellend en frustrerend voor Sergio Perez, ook Christian Horner en Red Bull hadden meer en beter verwacht.

“Hij kende een zeer goede dag toen de kwalificatie plaatsvond en hij was duidelijk gefrustreerd omdat hij de polepositie net gemist had,” aldus Horner.

“Het draait hem gewoon rond tijd doorbrengen in zijn racezitje, het achtereenvolgens met bandensetjes in de kwalificatie rijden, het draait echt rond ervaring in de wagen.”

“Hij deed het zeer goed op zaterdag, zijn race was heel wat rommeliger. Er was de fout achter de safety car, de 10 seconden straf en vervolgens ook de jammerlijke fout tijdens de herstart achter de Ferrari’s.”

“Het is erg jammer want hij had op het podium kunnen finishen. Het is frustrerend om hem niet daarboven op het podium te zien maar hij zal zijn weg ernaartoe wel vinden. Hij zal binnenkort zeker sterkere weekends kennen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen