“Geen verrassing dat rijders bij nieuw F1-team problemen ondervinden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-baas Andreas Seidl is naar eigen zeggen niet verrast dat de verschillende rijders die van team zijn veranderd momenteel problemen ervaren.

“Ik zou niet zeggen dat het een verrassing is,” aldus Seidl. “Het is niet gewoon van de ene in de andere F1-bolide stappen, je had als rijder slechts anderhalve dag om te testen.”

“Deze wagens zijn erg complex. Om de laatste twee, drie of vier tienden te vinden, maar ook om het verschil te maken door te pushen omdat je je comfortabel in de wagen voelt en de limiet kan opzoeken.”

Seidl heeft momenteel met Daniel Ricciardo een nieuwe rijder in zijn rangen die zich nog moet inwerken en vertrouwen in de wagen moet zien te krijgen maar eerder maakte hij zoiets ook al mee met Sainz.

“Het is iets dat ik ook al met Carlos in het verleden besproken heb toen hij van Renault naar ons kwam,” aldus Seidl.

“We hebben het ook al bij andere rijders gezien, al die rijders waren zeer getalenteerd en beschikten over enorm veel ervaring. Ze passen zich zeer snel aan.”

“Het maakt allemaal deel uit van het proces waarbij we een nieuwe rijder integreren. Met de ervaring die Daniel heeft, en de ervaring die we in het team hebben, is het slechts een kwestie van tijd alvorens Daniel zich comfortabel in onze wagen zal voelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022