Mercedes: “Power unit Valtteri Bottas bijna volledig onherstelbaar beschadigd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De crash waarbij George Russell en Valtteri Bottas betrokken raakten was een stevige klapper. De F1-bolide van Bottas raakte in die mate zo ernstig beschadigd dat Mercedes er vanuit gaat dat de power unit zo goed als volledig afgeschreven is.

“We houden enorm veel van onze wagen maar we houden nog veel meer van Valtteri en we zijn blij dat hij ongedeerd uit de crash is gekomen, op een gekneusde knie,” aldus Andrew Shovlin in een video van Mercedes.

“Het was een grote crash, we zagen ongeveer 30G terwijl hij langs de muur en over de baan vloog. Jammer genoeg raakte de wagen ernstig beschadigd, er blijft niet veel van over.”

“We hebben de wagen teruggebracht naar Engeland. De power unit is naar Brixworth gebracht, waar hij een volledige inspectie en nauwkeurig onderzoek ondergaat. We zullen zien welke onderdelen we alsnog kunnen redden.”

“Jammer genoeg is veel onherstelbaar beschadigd en we zullen op logistiek vlak moeten puzzelen om te zien dat we voldoende onderdelen in Portimao ter beschikking hebben, waar over iets meer dan een week de het volgend raceweekend plaatsvindt. We moeten er voor zorgen dat we twee wagens met de juiste specificatie kunnen laten rijden.”

Mercedes had eerder al laten verstaan dat de zware crash ernstige gevolgen kan hebben voor de rest van het F1-seizoen (Lees: Mercedes: “Crash van Bottas zal invloed hebben op de rest van het seizoen”).

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022