Mercedes: “Crash van Bottas zal invloed hebben op de rest van het seizoen”

F1
F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest dat de aanrijding tussen Valtteri Bottas en George Russell, met het budgetplafond in het achterhoofd, een invloed kan hebben op de geplande updates voor de toekomst.

Russell en Bottas maakten een serieuze klapper en daarbij raakte ook de Mercedes-bolide zwaar bij beschadigd. Als we Toto Wolff mogen geloven is het chassis niet totaal verloren maar zijn de kosten wel hoog om het weer te herstellen. Om die kosten te betalen moet er op andere vlakken worden bespaard want sinds dit seizoen is er een budgetplafond van 145 miljoen euro per jaar ingevoerd in de F1.

“Het was een serieuze klapper,” aldus Wolff. “De auto is bijna afgeschreven en met het budgetplafond in het achterhoofd zal dat er voor zorgen dat we het aantal updates zullen moeten beperken.”

“Ik had niet verwacht om twee auto’s te verliezen in natte omstandigheden zonder dat er aanvankelijk contact was. We zitten erg krap bij kas en waar we bang voor zijn is een auto die total loss is. Dat gaat bij deze niet het geval zijn maar wel bijna, en dat is niet iets waar we op zaten te wachten.”

Technisch directeur Andrew Shovlin wil eerst afwachten en kijken wat er nog bruikbaar is aan de bolide van Bottas. Maar hij moest wel toegeven dat de crash van Bottas en het uitstapje van Hamilton waarbij hij een voorvleugel sloopte niet gepland stonden voor dit weekend.

“De nieuwe factor is dat we nu beperkt zijn in ons budget en dit soort schade komt niet in onze plannen voor,” aldus Shovlin.

“Onze rijders zijn de afgelopen jaren ongelooflijk goed geweest in het doorkomen van seizoenen zonder veel schade. Zeker wat betreft carbon- en metaalwerk zal de rekening zeer uitgebreid zijn.”

“We zullen bekijken wat we kunnen redden en de auto’s weer herstellen voor Portimao. Maar het is nogal een probleem als je dit soort incidenten hebt.”

“Het is echt een factor van het kostenplaatje, en het geld moet ergens vandaan komen.”

“Uiteindelijk, als het een groot probleem wordt, kan het je ontwikkelingsbudget gaan raken. Daar moeten we dus rekening mee houden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print