Sebastian Vettel uit felle kritiek op stewards: “Hadden ze een probleem met de koffiemachine?”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de GP van Emilia-Romagna heeft Sebastian Vettel kritiek geuit op de stewards en de wedstrijdleiding. De viervoudig F1-kampioen begrijpt niet waarom het zo lang duurde alvorens hij een straf opgelegd kreeg die nog voor aanvang van de race duidelijk vastgesteld kon worden.

Op weg naar de startgrid kregen de twee wagens van Aston Martin af te rekenen met remmen die oververhit geraakten. Bij Stroll slaagde het team erin om het probleem te verhelpen alvorens de race van start ging maar bij Vettel waren de vier banden niet voor de deadline op tijd gemonteerd.

Bij Aston Martin besloot men om Vettel in zijn wagen richting de pitlane te brengen zodat de werkzaamheden daar konden afgewerkt worden. Toen al was duidelijk dat Vettel bestraft zou worden maar het duurde uiteindelijk tot ronde 22 alvorens de stewards Vettel een straf oplegden en dat vindt de Duitser “onprofessioneel”.

“Ik weet niet waarom ze zo laat waren, maar het was van bij de start al duidelijk”, vertelde Vettel tegenover ‘Sky Germany’.

“Ik weet niet wat de stewards aan het doen waren, misschien was er een probleem met de filter van de koffiemachine!” grapte Vettel vervolgens.

“Ik denk dat we een betere race hadden kunnen rijden indien de FIA alerter was omdat we volgens mij een regel niet gerespecteerd hadden, daarvoor kregen we de bestraffing.”

“Ze maalden er echter niet om, tot ver in de race. Tegen dan kostte de bestraffing ons veel meer dan wanneer we de straf eerder in de race hadden gekregen. Dat is niet erg professioneel.”

FIA-racedirecteur Michael Masi liet in een reactie verstaan dat de tijd tussen het invullen van een rapport door een technisch afgevaardigde van de FIA en het moment waarop de stewards de case behandelden niet buitengewoon was. Vettel gaf uiteindelijk twee ronden voor het einde van de race op met een technisch probleem.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022