George Russell gaat door het stof en excuseert zich na crash met Bottas

Williams Racing
Williams Racing

Bijzonder boos was George Russell meteen na zijn crash met Valtteri Bottas, de jonge Brit wees met een beschuldigende vinger naar Bottas en deelde zelfs een tik uit aan de Fin. Vandaag excuseert Russell zich via een post op zijn sociale media-accounts voor zijn reactie.

“Gisteren was niet één van mijn dagen waarop ik het meest trots was,” aldus Russell.

“Ik wist dat het dit seizoen één van mijn beste kansen was om punten te scoren. Wanneer die punten er zo hard toe doen als bij ons momenteel dan neem je soms risico’s. Het loonde niet en daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid.”

“Nu ik de tijd heb genomen om terug te blikken op wat er is gebeurd besef ik dat ik het anders had moeten aanpakken. In het heetst van de strijd kunnen emoties hoog oplopen en gisteren namen ze de bovenhand.”

Vervolgens excuseerde George Russell zich bij Valtteri Bottas, wie hij aanvankelijk als grote schuldige had aangewezen.

“Ik excuseer me bij Valtteri, bij mij team en bij iedereen die ik door mijn actie heb teleurgesteld. Dat is niet wie ik ben en ik verwacht beter van mezelf, net zoals ook anderen dat doen.”

“Ik heb dit weekend enkele moeilijke lessen geleerd en zal door deze ervaring een betere rijder en persoon worden. Nu ga ik me volledig op Portugal focussen waar ik een nieuwe kans krijg om me te tonen. Bedankt voor alle bericht, zowel positief als negatief. Dit zal me helpen groeien.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print