Fernando Alonso: “Ik ben sprakeloos!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Enorm ontgoocheld was Fernando Alonso na afloop van de GP van Australië. Alonso verloor voor de tweede race op rij een bijna zekere puntenfinish.

Alonso opteerde immers voor een start op de harde bandencompound maar zag dat voordeel verloren gaan toen de safety car op de baan kwam na de crash van Sebastian Vettel. Alonso bleef op de baan maar na zijn pitstop later in de race zakte hij serieus terug en geraakte hij niet meer opnieuw in de punten.

“Ik ben om eerlijk te zijn sprakeloos,” vertelde een ontgoochelde Fernando Alonso na afloop. “Het is moeilijk om te aanvaarden dat alles momenteel de verkeerde kant uitgaat. Maar we zijn nog maar drie races ver in het seizoen, nog twintig te gaan.”

“Geluk zal later tijdens het seizoen ongetwijfeld gecompenseerd worden, ik zal op andere momenten geluk hebben, dat denk ik toch.”

“Toen we in Saudi-Arabië de zesde plaats verloren waren we er bijna zeker van. Ik denk dat we hier voor de safety car zesde of zevende konden worden.”

“Als we dan ook nog eens rekening houden met de pech gisteren tijdens de kwalificatie, dan was een podium gezien de uitvalbeurt van Max zeker mogelijk geweest.”

“George Russell verslaan voor het podium, ik denk dat we redelijk snel waren, een heel stuk sneller dan Mercedes op dit circuit, dus we hebben een kans gemist.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print