Lewis Hamilton: “Zuid-Afrika moet op de F1-kalender komen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton is blij met de terugkeer van Las Vegas naar de Formule 1 maar hij hoopt vooral dat de volgende aankondiging er eentje van een terugkeer naar Zuid-Afrika wordt.

Het is niet de eerste keer dat Lewis Hamilton zegt dat het belangrijk zou zijn dat er weer een race zou plaatsvinden op Afrikaanse bodem. Vorig week werd bekendgemaakt dat de F1 zou terugkeren naar Las Vegas en daar is de zevenvoudig wereldkampioen opgetogen over maar hij maakte ook van het nieuws gebruik om het belang van een race in Afrika in de verf te zetten.

 “Het is geweldig dat we een relatie hebben overbrugd dat we nu drie races op één continent hebben,” zei Hamilton. “Ik denk dat dat geweldig gaat worden, ik denk dat het goed zal zijn voor de onderneming, ik denk dat Las Vegas een geweldige toevoeging zal zijn.”

“Maar wat ik echt, echt wil zien is Zuid-Afrika. Dat is de volgende die ik wil horen die wordt aangekondigd.” 

Afrika is het enige werelddeel dat niet vertegenwoordigd is in het wereldkampioenschap Formule 1. De laatste keer dat de sport te gast was in Zuid-Afrika was in 1993 op het circuit van Kyalami.

“We zijn zo’n beetje op elk ander continent, dus waarom niet?” voegde Hamilton eraan toe. “En uiteindelijk komen mijn voorouders daar vandaan dus daarom is het voor mij persoonlijk belangrijk.”

De vader van Lewis Hamilton was midden de jaren 2010 betrokken bij een poging om de Formule 1 naar Kaapstad te halen maar dat project stierf een stille dood.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner