FIA treedt op tegen niet-reglementair ondergoed bij F1-piloten 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het ondergoed dat de F1-piloten dragen is na de rijdersbriefing in Melbourne het onderwerp geworden van een nieuwe FIA-maatregel. 

Nieuwe bazen betekenen nieuwe wetten en dat neemt de nieuwe racedirecteur Niels Wittich blijkbaar erg letterlijk want nadat hij voor het raceweekend nog in de verf wilde zetten dat het verboden is om sieraden te dragen tijdens de race is nu ook het ondergoed dat de rijders dragen het onderwerp van een maatregel van de FIA.

De FIA is bezorgd dat sommige rijders onderkleding dragen die niet voldoet aan de veiligheidsmaatregelen zoals die beschreven staan in de reglementen. Daarin staat geschreven dat de rijders verplicht zijn om handschoenen, een balaclava, schoenen en ondergoed met lange mouwen en broekspijpen te dragen dat voldoet aan de voorschriften van de FIA.

Red Bull-teambaas Christian Horner had het over een geanimeerde rijdersbriefing op vrijdag en hij geeft de fans een interessante inkijk bij het rijdersduo van Red Bull. 

“Ik ga zeker niet het ondergoed van onze rijders controleren,” grapte hij. “Voor de handhaving zie ik dat als een rol als teammanager, al heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat onze rijders commando gaan! Hopelijk is het geen probleem voor hen.” 

“Ik moet de racedirecteur nog ontmoeten. Het is duidelijk dat ze hun werk zo goed mogelijk doen met de regels die ze hebben. Ik heb begrepen dat het een vermakelijke rijdersbriefing was.”

“In het belang van gewichtsbesparing is voor ons heel nuttig dat je nu geen juwelen of ondergoed hebt.”

Horner werd ook nog gevraagd naar een reactie over de wedstrijdleiding nadat op vrijdag verschillende bestraffingen werden gegeven.

“Ik denk dat het iets is waar de rijders eigenlijk om hebben gevraagd maar er moet een element van gezond verstand zijn. “

“Te veel straffen in een oefensessie…het grootste afschrikmiddel voor de rijders is een boete. Dat is wat hen het meeste pijn doet, dus misschien moeten we kijken naar boetes in plaats van reprimandes en mogelijke gridstraffen. “

“Je moet niet te ijverig zijn in een eerste oefensessie op een circuit dat relatief nieuw is. Het is iets dat uitvoerig besproken is tijdens de verschillende vergaderingen. We moeten gewoon met iets komen om sommige van deze regels te vereenvoudigen.” 

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer