Fernando Alonso: “Ik ga proberen om Max Verstappen onder druk te zetten”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Aanvankelijk verloor Fernando Alonso de strijd om de tweede plaats maar door een gridstraf voor Nico Hulkenberg zal Alonso toch naast Max Verstappen van op de eerste startrij vertrekken. Van op P2 wil Alonso proberen om Max Verstappen en Red Bull tijdens de race onder druk te zetten.

Tijdens Q3 leken Verstappen en Alonso onderling te gaan strijden voor de polepositie. Een rode vlag voor de gecrashte Oscar Piastri besliste daar echter anders over en Nico Hulkenberg profiteerde om Alonso nipt voor te zijn en de tweede plaats af te snoepen. Een gridstraf voor Hulkenberg besliste daar uiteindelijk echter anders over en niet Hulkenberg maar wel Alonso zal van op de tweede plaats aan de race beginnen.

“We hadden wat pech met de rode vlaggen tijdens Q1 en Q3, net voor we een snellere ronde zouden beëindigen die ons op de eerste startrij zou plaatsen,” vertelde Alonso na afloop.

“In Q1 denk ik dat ik nog een seconde te gaan had toen de rode vlag werd getoond. In Q3 denk ik dat er nog vier seconden te gaan waren tot ik over de lijn zou rijden en op de eerste startrij zou staan.”

“Er is nu een kans om druk uit te oefenen op Max die vooraan rijdt. We hebben een mooie kans om punten te scoren, ik ben blij.”