Guenther Steiner niet te spreken over bestraffing Nico Hulkenberg: “Hij heeft niemand in gevaar gebracht”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na afloop van de kwalificatie kreeg Nico Hulkenberg een gridstraf van drie plaatsen omdat hij te snel reed tijdens een rode vlag. Haas-teambaas Guenther Steiner verdedigde Hulkenberg die volgens hem niemand in gevaar had gebracht.

Uit de radioboodschappen van Nico Hulkenberg bleek dat er verwarring ontstond over of hij nu te traag of te snel reed. Ook de stewards hielden bij hun oordeel daarmee rekening want normaal zou de inbreuk van Hulkenberg leiden tot een gridstraf van tien plaatsen maar uiteindelijk werd de straf beperkt tot drie plaatsen.

Teambaas Guenther Steiner is uiteraard niet blij met de bestraffing van Hulkenberg maar tegelijkertijd is hij ook trots op wat Hulkenberg en het team tijdens de kwalificatie presteerden.

“De bestraffing doet geen afbreuk aan wat we als team bereikten,” aldus Steiner. “In ons hoofd zijn we nog steeds tweede.”

Ja, er was een fout, er werd te snel gereden, maar we moeten er ook bij stilstaan dat hij nooit iemand in gevaar heeft gebracht, Nico reed volledig alleen zonder iemand rondom hem.”

“Het was tegen de regels, het was een fout, maar het veroorzaakte geen gevaar. We hebben de straf gekregen en zullen ze moeten ondergaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print