FIA luistert naar rijders en past ‘gevaarlijke muur’ aan voor GP van Canada

@mattamys - Twitter
@mattamys - Twitter

Voorafgaand aan de race heeft de FIA beslist om de verlenging van de muur ter hoogte van de tweede bocht aan te passen en opnieuw in te korten. De maatregel werd genomen na felle kritiek van de rijders die vonden dat het voor een gevaarlijke situatie zorgde.

In het verleden gebeurde het vaak dat rijders in de eerste bocht zich verremden of rechtdoor gingen en vervolgens over de uitloopstrook de eerste bocht afsneden en vlak naast de muur rechts indraaiden. Daarmee sneden ze naast de eerste bocht ook de tweede bocht af.

De FIA dacht een goede oplossing te hebben gevonden door de muur te verlengen maar daardoor moesten de rijders quasi tegen de rijrichting terugkeren en een erg scherpe bocht vervolgens maken. Dat leidde tot gevaarlijke situaties en de rijders hebben dit dan ook aangekaart, zeker nadat er tijdens de derde oefensessie en kwalificatie meermaals problemen en gevaarlijke situaties ontstonden.

De muur is nu met zo’n vier meter ingekort waardoor de rijders opnieuw ‘rechtdoor’ de bocht kunnen afsnijden. Afwachten echter hoe de stewards zullen oordelen wanneer een rijder dat doet.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print