Fernando Alonso: “Ik geloof nog steeds in een derde F1-titel”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na zijn twee wereldtitels bij het Renault F1 team schreef iedereen Fernando Alonso nog meerdere wereldtitels toe. Die kwamen er tot dusver niet maar Alonso zelf blijft geloven in zijn kansen op een derde wereldtitel, zelfs al is hij ondertussen 41 jaar.

Alonso maakt de overstap van Alpine naar Aston Martin. Na twee tegenvallende seizoenen bij het voormalige Renault F1 team besloot Alonso om het gat dat Sebastian Vettel bij Aston Martin liet op te vullen. Maar zal Alonso bij Aston Martin daadwerkelijk voor overwinningen en eventueel ook de wereldtitel kunnen strijden?

“Uiteindelijk is het winnen van de wereldtitel wat mij iedere dag motiveert dus ik geloof zelf nog steeds dat op een dag een derde wereldtitel mogelijk is,” vertelt Alonso tijdens een interview met de ‘BBC’. “Misschien niet volgend jaar, maar wie weet in de toekomst.”

“Bij het project met Aston Martin spreken mij nu andere dingen aan. Het team verder opbouwen, niet vanaf nul, maar na dit jaar hopen ze dat de volgende jaren veel beter zullen zijn.”

“Er zijn heel wat nieuwe mensen in het team, met enorm veel talent. Ze hebben nieuwe faciliteiten dus ik lijk er op een moment bij te komen waarop we samen iets kunnen bereiken en op een dag wereldkampioen kunnen worden.”

“Of ik dan nog bij Aston Martin aan het rijden ben weet ik niet, maar ik hoop dat ik op zijn minst dan nog deel zal uitmaken van Aston Martin en ik nog steeds trots kan zijn op het behalen van de wereldtitel.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner