Helmut Marko hint naar toekomstige topfunctie voor Sebastian Vettel bij Red Bull

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Zien we Sebastian Vettel in de toekomst terugkeren naar het Red Bull F1 team, niet als rijder maar als adviseur of in een andere topfunctie? Als we Dr. Helmut Marko mogen geloven alvast wel.

“Het is niet de vraag of hij in een top management positie zal terugkeren,” vertelde Marko tegenover ‘Sky’. “Ik word binnenkort 80, dat is al iets!”

“We hadden er een gesprek over en ik denk dat wanneer hij een top management positie kan krijgen dat dit hem kan aantrekken. Dat bleek uit het gesprek.”

Toch laat Marko ook verstaan dat een functie in het top management voor Sebastian Vettel niet voor meteen zal zijn, dat ze Vettel eerst rust willen gunnen in zijn ‘nieuw leven’.

“We zullen hem eerst wat bomen laten planten en zullen dan zien wat er gebeurt. Hij heeft er zeker het potentieel en de personaliteit voor,” aldus Marko.

“We hebben de boodschap begrepen. We hebben twee teams. We staan er open voor. Maar Sebastian, het is een groot verschil, wanneer je in het top management zit dan moet je eerder komen en later doorgaan en dat voor een fractie van het geld dat je als rijder krijgt!”

Afwachten dus of Vettel het niet gewoon bij zijn pensioen houdt en verder bomen plant