Lewis Hamilton genomineerd voor FIA-award ‘Actie van het jaar’, Max Verstappen niet

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de ‘Actie van het jaar’ in 2022. Daarbij is er één genomineerde, namelijk Lewis Hamilton.

In 2014 richtte de FIA de award van ‘Actie van het jaar’ op en sindsdien werd de trofee meermaals door een F1-piloot gewonnen. Max Verstappen won maar liefst vier keer de award maar de Nederlander is dit jaar niet genomineerd.

De award beloont uiteraard niet alleen acties die in de Formule 1 plaatsvinden, maar acties in raceklassen die door de FIA ingericht worden. In totaal zijn er maar liefst tien genomineerden.

Bij de genomineerden dit jaar zijn onder andere de Britse jonge racepiloot Oliver Bearman die tijdens de F3-race in Zandvoort enkele mooie inhaalmanoeuvres doet. Daarnaast zie we ook een mooie kwalificatiestrijd in de Formule E tussen Alexander Sims en Jean-Eric Vergne.

Lewis Hamilton is ook genomineerd voor zijn mooie dubbele inhaalactie op Sergio Perez en Charles Leclerc tijdens de GP van Groot-Brittannië. Vorig jaar won Fernando Alonso de award voor zijn sterke verdediging tegenover Lewis Hamilton tijdens de GP van Hongarije.

Hieronder het fragment van het inhaalmanoeuvre waarvoor Lewis Hamilton werd genomineerd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print