Fernando Alonso: “Ik krijg een ‘gouden kans’ met Alpine in 2022”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Vandaag raakte bekend dat Fernando Alonso ook volgend jaar nog voor het Alpine F1 team zal racen. De Spanjaard is tevreden met zijn comeback en kijkt vooral uit naar het seizoen van volgend jaar dat volgens hem een ‘gouden kans’ is.

“Ik ben erg blij dat ik de verlenging van mijn contract met het Alpine F1 Team in 2022 kan bevestigen,” vertelt Alonso in een reactie op de aankondiging van zijn contractverlenging.

“Ik voelde me bij mijn terugkeer onmiddellijk thuis en werd met open armen ontvangen. Het is een plezier om opnieuw te werken met de meest briljante geesten van onze sport in Enstone en Viry-Châtillon.”

Het huidige seizoen kent volgens Alonso een mooie strijd om de titel en ook Alpine en hijzelf hebben dit seizoen al vooruitgang geboekt, maar zoals eerder al bekend beschouwt Alonso het huidige seizoen vooral als een overgangsjaar en lijkt zich in 2022 een ‘gouden kans’ aan te dienen.

“Dit seizoen is spannend voor iedereen, maar we hebben collectief mooie vooruitgang geboekt en het resultaat in Hongarije is daar een prachtig voorbeeld van. We willen dit seizoen nog meer positieve momenten beleven, maar ook vanaf volgend jaar met de reglementswijziging in de Formule 1,” aldus Alonso.

“Ik ben een groot voorstander van eerlijkere regels en nieuwigheden in de discipline, dus seizoen 2022 is een gouden kans. Ik kijk niet alleen uit naar de tweede helft van het jaar, maar ook om in 2022 Alpine te vertegenwoordigen naast Esteban.”

Alpine F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print