Honda heeft slecht nieuws voor Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van België heeft Max Verstappen slecht nieuws gekregen. Honda heeft immers één van zijn drie motoren definitief afgeschreven en dat zal gevolgen hebben voor de titelstrijd.

Honda heeft laten weten dat de RA621H power unit die in de Red Bull F1-bolide zat tijdens de crash op het circuit van Silverstone definitief niet meer gebruikt kan worden. Dat is een nieuwe tegenvaller voor Red Bull en Max Verstappen want aanvankelijk had Honda laten verstaan dat de krachtbron toch nog gebruikt zou kunnen worden.

De Honda-motor werd tijdens het raceweekend in Hongarije gebruikt tijdens de oefensessies en de kwalificatie maar voorafgaand aan de race besliste Honda om de motor alsnog te vervangen. Nu blijkt dus dat de motor niet meer gebruikt zal kunnen worden.

Het is al de tweede Honda-motor die Red Bull dit seizoen definitief niet meer zal kunnen gebruiken, eerder werd ook al duidelijk dat de motor van Sergio Perez in Hongarije onherstelbaar beschadigd raakte bij de startcrash.

Zo is Red Bull dus twee keer slachtoffer van een aanrijding en crash waarna niet alleen een opgave volgde, maar waarna later dit seizoen bijna zeker ook nog eens een gridpenalty voor het inzetten van een vierde Honda-motor. Vooral voor Max Verstappen kan dat ernstige gevolgen hebben in de strijd voor de titel.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021