Max Verstappen: “De ervaring van Hamilton is geen voordeel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen ziet het feit dat hij niet zoveel ervaring heeft als Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel niet als een nadeel.

Op zijn drieëntwintigste is Max Verstappen op jacht naar de wereldtitel Formule 1 en zijn tegenstander is niet van de minste: zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Als het gaat om wereldkampioen worden heeft Lewis Hamilton dus een schat aan ervaring maar dat is volgens Verstappen geen voordeel.

“Het enige voordeel dat je volgens mij kan hebben is een snellere auto,” aldus Verstappen tegenover ‘RaceFans.’ “In deze sport is het van levensbelang om een goede auto te hebben. Er zijn zoveel goede rijders in de sport, maar ze hebben niet allemaal de kans om in de voorste gelederen te vechten.”

“Dus of je nu zeven titels hebt, of één of nul, het maakt niet veel uit. Uiteindelijk denk ik dat als je een paar jaar in de F1 hebt doorgebracht, vooral vooraan in het veld, zoals top vijf, weet je dat je moet proberen om elke race uit te rijden en dat je moet proberen van elk weekend zoveel mogelijk punten te scoren.”

“We proberen allemaal ons best te doen en te racen op de best mogelijke manier. Ik zie dus echt geen voordeel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021