Lewis Hamilton: “Bottas of Russell als teamgenoot? Ik zal de beslissing van Mercedes steunen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Gisteren werd Lewis Hamilton tijdens de persconferenties uiteraard gevraagd naar zijn voorkeur wat zijn teamgenoot voor volgend jaar betreft. Nadat hij eerder zijn steun voor Bottas uitsprak hield de zevenvoudig F1-kampioen zich nu opvallend op de vlakte.

“Ik heb in het verleden duidelijk mijn steun voor Valtteri uitgesproken, ik heb enorm close met hem samengewerkt,” vertelde Hamilton. “Ik denk dat onze samenwerking beter is dan ooit.”

Hamilton stak vervolgens nog eens de loftrompet af over teambaas Toto Wolff, waarmee hij het ook over de tweede rijder heeft gehad.

“Toto is een geweldige leider en zoals ik in het verleden reeds zei, we blijven altijd met elkaar verbonden. Uiteraard praten we over zo’n dingen,” aldus Hamilton.

“Uiteraard maken we allemaal deel uit van het team, we willen het beste voor het team en vooruit gaan. We willen meer wereldtitels en we praten gewoon met elkaar.”

“Uiteindelijk is het aan hem en het bestuur van Mercedes om de beslissing te nemen. Ik maak deel uit van het team dus ik zal de beslissing die ze nemen steunen, welke beslissing het ook is.”