Verstappen: “Mercedes is favoriet op Spa-Francorchamps”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een deugddoende zomerpauze wil Verstappen sterkt beginnen aan de tweede seizoenshelft maar tegelijkertijd beseft hij ook dat Mercedes op het circuit van Spa-Francorchamps steeds erg sterk weet te presteren.

Voorafgaand aan de zomerpauze heeft Mercedes een grote stap voorwaarts gezet, vooral sinds ze een aantal updates introduceerden tijdens de GP van Groot-Brittannië, dat gaf ook Verstappen toe tijdens de persconferenties op donderdag.

“De laatste twee weekends waren ze zeker en vast erg snel. Naar mijn mening waren ze vooral in Hongarije erg sterk, maar nu moeten we alles opnieuw bekijken,” aldus Verstappen.

Op het circuit van Spa-Francorchamps is een sterke motor en hoge topsnelheid erg belangrijk, dat zijn uitgerekend twee dingen waarover Mercedes beschikt. Het is dan ook geen verrassing dat Verstappen Mercedes als favoriet ziet.

“Ze zullen zeker erg sterk zijn hier. Zoals de traditie het wil ligt dit circuit ons niet zo goed door de lange rechte stukken,” aldus Verstappen die wel hoopt dat Red Bull en Honda de kloof grotendeels hebben kunnen dichten.

“Ik weet dat we het gat wat kleiner hebben weten maken als het op topsnelheid aankomt maar we zijn er nog niet.”

“In vergelijking met vorig jaar is onze auto fel verbeterd, onze topsnelheid is goed. Maar hoe goed dat zal zijn tegenover Mercedes valt nog af te wachten,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021