Fernando Alonso: “Ik riskeerde op oncomfortabele wijze alles voor de pole”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het scheelde niet veel of niet Max Verstappen maar wel Fernando Alonso veroverde de pole voor de GP van Monaco. Alonso ging zover dat het erg oncomfortabel aanvoelde, maar desondanks volstond het niet om de pole te veroveren.

Tijdens een superspannend slot van de kwalificatie voor de GP van Monaco zagen we Fernando Alonso naar de voorlopig snelste tijd rijden, om vervolgens tegen alle verwachtingen in Max Verstappen toch nog sneller te zien gaan. Alonso riskeerde naar eigen zeggen alles om de pole te veroveren. Hij ging daarbij zelfs zover dat het erg oncomfortabel aanvoelde.

“Ik denk dat ik tijdens mijn beide rondjes in Q3 steeds meer risico nam en dat tot op een niveau dat oncomfortabel was,” blikt Alonso terug op de kwalificatie. “Ik denk dat beide rondjes in Q3 soms een beetje over de limiet waren, maar alles verliep goed.”

Uiteindelijk ging Max Verstappen in de allerlaatste sector een stuk sneller dan Alonso, waardoor Verstappen uiteindelijk de polepositie wist te veroveren. Volgens Alonso was de derde sector al heel het raceweekend het zwakke punt van Aston Martin.

“De laatste sector lijkt ons zwakke punt van het circuit,” aldus Alonso. “Tijdens de derde oefensessie waren we slechts het achtste snelste team in de laatste sector.”

“Daar is iets aan de hand dus dat moeten we analyseren, zeker met Singapore in het achterhoofd, waar misschien onze volgende kans ligt.”

Het is nu uitkijken wat Alonso zal kunnen forceren en bereiken tijdens de race. Van op de eerste startrij is er misschien iets mogelijk bij de start van de race.

“Ook al voelt dit bijna zoals een polepositie, we zijn er zeer blij mee, ik denk dat we wat bezorgd waren over onze performance op zaterdag,” aldus Alonso. “We lijken zeer goed op zondagen en de bandendegradatie is erg goed op onze wagen. We ondervinden wat problemen op de stratencircuits om de temperatuur in de banden te krijgen voor een goed rondje in Q3 maar we starten op de eerste startrij in Monaco. Ik denk dan ook dat we het goed gedaan hebben.”