Fernando Alonso: “In Frankrijk begint er voor mij een nieuw kampioenschap”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na enkele tegenvallende races tot dusver dit seizoen verwacht Fernando Alonso vanaf de GP van Frankrijk beter te kunnen presteren. Volgens Alonso begint er dan voor hem een “nieuw kampioenschap”.

De comeback van Fernando Alonso verloopt tot nu toe niet bijzonder vlot. De Spanjaard moest tot dusver bijna constant teamgenoot Esteban Ocon voor zich dulden maar dat heeft volgens hem met verschillende factoren te maken.

Volgens Alonso waren de circuits waarop er tot dusver werd gereden niet ideaal om een comeback te maken. Daarnaast moest hij zich ook nog steeds wat inwerken bij het Alpine F1 team.

“Baku komt wat op een ongelukkig moment,” blikte Alonso in Monaco vooruit naar de volgende race. “Op een bepaalde manier vormden de eerste races niet de best mogelijke kalender voor een nieuwe rijder of voor iemand die een comeback maakt.”

“Er waren Imola en Portimao, twee circuits waarop ik in jaren niet geracet heb. De meeste andere rijders reden er enkele maanden geleden nog.”

“Daarnaast zijn er met Baku en Monaco ook twee stratencircuits tijdens de eerste zes races op de kalender, dus op zijn minst vier van de zes races vormden een enorme uitdaging.”

“Vanaf Frankrijk begint er voor mij dus een nieuw kampioenschap,” besloot Alonso, die vanaf dan op circuits zal kunnen racen die minder een uitdaging vormen en meer herkenbaar zijn voor hem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022