Mercedes en McLaren blijven dreigen met protest tegen ‘flexi-wings’

Daimler Media
Daimler Media

Ross Brawn liet eerder deze week verstaan dat een eventueel protest van Mercedes tegen de zogenaamde ‘flexi-wings’, ofwel ‘flexibele vleugels’, weinig kans op slagen heeft. Bij Mercedes en McLaren blijven ze echter alle opties open houden en dreigen met een protest.

“We zullen bekijken en zien wat we doen als het zich voordoet,” vertelde James Allison volgens ‘Racefans. “Baku is zeker en vast een circuit waar de flexibele vleugels een grote invloed hebben.”

Hoe effectief blijft voorlopig gissen maar eerder liet Lewis Hamilton verstaan dat het zo’n zes tienden per ronde zou kunnen uitmaken, wat in de Formule 1 een wereld van verschil betekent.

Ook McLaren overweegt naar verluidt om protest in te dienen, al laat men verstaan dat ze hun beslissing niet zullen laten afhangen van wat Mercedes doet.

“We zijn onafhankelijk en beslissen los van wat Mercedes doet,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl. “We zijn momenteel hierover in gesprek met de FIA.”

“We zijn overduidelijk niet blij met de wagens die volgens ons de regels niet respecteren en het feit dat ze zoveel tijd krijgen om hun wagens aan te passen. Daarom zijn we momenteel in gesprek met de FIA en vervolgens zullen we zien wat we volgende week doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed