Fernando Alonso is er zeker van: “McLaren-Honda zal zegevieren”

Volgens Fernando Alonso, die vanaf dit seizoen voor McLaren-Honda rijdt, zal de combinatie McLaren-Honda zegevieren.

De Spanjaard tankte gisteren opnieuw vertrouwen dankzij een succesvolle testdag. Fernando Alonso kon 59 ronden afleggen op het Circuit de Barcelona-Catalunya en de Spanjaard hield daar dan ook een positief gevoel aan over.

In die mate zelfs dat hij nogmaals liet weten dat hij verwacht dat de samenwerking tussen McLaren en Honda tot succes zal leiden.

“Ik ben erg opgewonden over dit project. Ik ben vorige week naar Japan geweest en heb de faciliteiten en middelen daar gezien. Ik weet niet hoe lang het zal duren maar dat we zullen zegevieren staat vast,” was Alonso gisteren overtuigd van zijn voorspelling. “We beschikken over alle ingrediënten om erin te slagen.”

“Het was een uitstekende dag voor mij in de wagen te rijden en ik ontdekte opnieuw wat van het potentieel. We rijden echter nog steeds met enkele beperkingen op het vlak van de motor en de ‘power’ waarover we beschikken, maar de wagen voelde overduidelijk beter aan dan in Jerez. Er is iets klein dat we met de rembalans moeten aanpassen en ook het schakelen van de versnellingen moet beter. Er is ook een temperatuur die de ene moment te hoog is en de andere moment te laag is, maar het is een leerproces.”

En dat het een leerproces is voor McLaren-Honda mag duidelijk zijn. Vandaag ondervindt de renstal immers opnieuw de nodige problemen. McLaren-Honda ondervond vandaag immers dezelfde problemen als afgelopen donderdag.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print