“Indien Ferrari vier overwinningen behaalt loop ik 100 km blootsvoets naar Maranello”

De eerste resultaten van de wintertests zijn bemoedigend voor Ferrari, al betekent dat nu niet dat ze bij de Italiaanse renstal hun doelstellingen voor het F1-seizoen 2015 gaan bijstellen.

Uiteraard is men bij Ferrari tevreden met de eerste resultaten van de wintertests in Jerez en Barcelona. Maar bij Ferrari hebben ze ook steeds gezegd dat 2015 een overgangsjaar zal worden.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, blijft dan ook volharden in de stelling dat twee overwinningen mooi zouden zijn. Volgens Arrivabene heeft het dan ook totaal geen zin om die doelstelling nu plots te gaan wijzigen.

“Ik ben niet zo gek dat ik nu plots onze doelstellingen ga bijstellen,” aldus Arrivabene. “Ons doelstelling blijft dezelfde: twee races winnen zou mooi zijn. Drie races winnen zou perfect zijn en indien we vier races winnen dan zal ik blootsvoets 100 kilometer naar Maranello lopen. Ons doel blijft hetzelfde.”

Arrivabene wil dan ook dat Ferrari met beide voeten op de grond blijft en geen gekke beloftes of voorspellingen gaat doen.

“Zoals ik reeds eerder heb gezegd blijft mijn eerste doel het team opnieuw opbouwen en iedereen in de juiste richting krijgen. Ik zei tijdens de test in Jerez reeds dat ik niet geloof in de ‘winterkampioen’. We hebben progressie geboekt in vergelijking met vorig jaar, dat is redelijk duidelijk. Ik ga echter niet zeggen dat we voor de titel gaan strijden.”

Ferrari blijft dan ook gestaag verder werken richting de start van het nieuwe seizoen. De eerste echte afspraak is dan ook het raceweekend in Melbourne, waar met de GP van Australië de eerste race van het nieuwe F1-seizoen gepland staat. Pas daar worden immers de eerste punten uitgedeeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}