Fernando Alonso komt met ‘oud voorstel’ om kwalificatieprobleem in Monaco op te lossen

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de kwalificatie in Monaco sneuvelde Fernando Alonso in Q1, dit door onder andere ‘problemen met verkeer’. Volgens Alonso moet de Formule 1 dringend iets ondernemen om het kwalificatieprobleem in Monaco op te lossen.

“We waren uiteraard niet in staat om de polepositie te veroveren maar ik denk dat we goed genoeg waren voor P7 of P8, maar ik bevond me op het verkeerde moment op de verkeerde plaats,” blikte Alonso terug op zijn kwalificatie.

“Dit is Monaco, je weet hoe moeilijk het is om een zuiver en vrij rondje te hebben. Ik denk dat ik zo’n drie tienden verloor in bocht 11, gewoon omdat er een wagen voor me was, en vervolgens ook twee tienden in de laatste bocht met drie wagens die daar stil stonden om aan hun snelle ronde te beginnen.”

“Ik wil niemand met de vinger wijzen, ze kunnen in die laatste bocht niet zomaar op het allerlaatste moment plots verdwijnen maar tja, ik had gewoon pech.”

Volgens Alonso kunnen veel problemen opgelost worden door de kwalificatie in Monaco in twee groepen op te splitsen. Het is een maatregel die al in de Formule 2 en Formule 3 in Monaco gehanteerd worden maar dat voorlopig in de Formule 1 nog steeds niet gehanteerd wordt.

“Het zou geweldig om te zien zijn,” zei Alonso. “Ik denk dat Monaco opwindend is, het zou geweldig zijn om te zien hoe iedereen live zijn rondje doet want nu missen we veel geweldige momenten. Maar tja, het is wat het is.”

“Je kan geluk of pech hebben nu. Vorig jaar had ik denk ik geluk en boekte ik vooruitgang van Q1 naar Q2 en Q3. Ik was tweede en enkele andere grote concurrenten bleven steken in Q1 of Q2.”

“Deze keer was het onze beurt om pech te hebben, net als Checo. Hij was achttiende, dit is Monaco. Je moet geluk hebben en dat hadden we deze keer niet.”