Max Verstappen stelt groot probleem vast bij Red Bull: “Dat is wat je nu krijgt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het seizoen 2024 kwam Red Bull op de proppen met een heel nieuw concept voor de RB20, precies om het team te laten doorgroeien. Daar is Max Verstappen echter niet van overtuigd.

Er werd al verwacht dat de GP van Monaco een moeilijke race zou worden voor Red Bull. Van de dominantie van vorig jaar is nu niets meer te merken, McLaren en Ferrari hebben heel wat terrein goedgemaakt en in een race als Monaco moet alles meezitten. Meer dan een zesde plaats tijdens de kwalificatie zat er voor Max Verstappen niet in en daar was hij niet van verrast.

“Het is ook niet iets nieuws. Ik bedoel, we hebben dit probleem al sinds 2022. Natuurlijk denk ik dat we de afgelopen twee jaar een autovoordeel hadden, dus dan wordt het een beetje gemaskeerd, omdat we winnen in de bochten waar de stoepranden en de hobbels niet zo’n grote beperking vormen, maar nu iedereen aan het inhalen is, is het natuurlijk zo dat als je je zwakste punt niet verbetert, ja, dan word je achterhaald. En dat is wat er dit weekend gebeurde,” zei Max na de kwalificatie in Monaco.

Het nieuwe concept zou het bewuste euvel moeten oplossen maar dat is duidelijk niet het geval.

“Het is hetzelfde, net als 22, 23, het is hetzelfde,” laat hij weten tegenover ‘GPblog.’

Voor Sergio Perez, een rijder die normaal gesproken goed presteert op stratencircuits, ziet het er nog slechter uit want hij raakte niet verder dan een achttiende plaats in de kwalificaties. Volgens Verstappen nog een teken aan de wand dat er iets fundamenteel verkeerd is aan de auto.