Fernando Alonso krijgt tijdstraf na aanrijding met Esteban Ocon

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de sprintrace in Brazilië hebben de stewards besloten om Fernando Alonso een tijdstraf te geven. Ze vinden dat de Spanjaard verantwoordelijk was voor de aanrijding met teamgenoot Esteban Ocon.

De sprintrace op het circuit van Interlagos verliep erg pijnlijk voor het Alpine F1 team. Ze deden immers een slechte zaak in de strijd met McLaren en bovendien kwam het ook nog eens tot contact tussen beide teamgenoten, twee keer zelfs.

Een eerste keer kwam het tot contact in de vierde bocht, waarbij Ocon langs de binnenkant zat en Alonso langs de buitenkant van de bocht. In bocht 15, wanneer de rijders richting het rechte stuk van start-finish rijden, kwam het opnieuw tot contact. Alonso reed zijn voorvleugel stuk toen hij Ocon buitenom probeerde in te halen.

Nadat de stewards het incident onderzocht hadden, ondermeer op basis van tv-beelden, besloten ze Alonso verantwoordelijk te achten voor het incident en een tijdstraf van vijf seconden te geven. Alonso kreeg ook twee strafpunten op zijn superlicentie.

“Alonso begon Ocon in te halen in bocht 15,” zo luidt het verdict van de stewards. “Het team merkte op dat Ocon ongewoon traag was door aerodynamische schade veroorzaakt door het incident in de vierde bocht.”

“De stewards zagen echter via de telemetriegegevens dat Ocon een gelijkaardige snelheid had als de andere wagens die op hetzelfde punt geen tow kregen.”

“Alonso was echter aanzienlijk sneller aangezien hij een tow kreeg en hij gaf tijdens de hoorzitting toe dat hij zich wat miskeken had wat betreft het moment dat hij van achter Ocon moest komen en dat hij daardoor met zijn voorvleugel de achterband van Ocon raakte. De stewards oordeelden dat Alonso verantwoordelijk is voor de aanrijding.”

Door de tijdstraf valt Alonso in de uitslag van de sprintrace terug van de vijftiende naar de achttiende plaats. Ocon en Alonso zullen daardoor de race naast elkaar op de voorlaatste startrij aanvatten.Voor Ocon liep de schade na afloop van de race nog erger op, zijn F1-bolide vloog immers in brand (bekijk video).

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023