Fernando Alonso krijgt tijdstraf van 30 seconden en valt uit de punten

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van de USA heeft het Haas F1 team protest ingediend. Daarbij na het de ‘onveilige toestand’ van de wagens van Sergio Perez en Fernando Alonso in het vizier. Het protest tegen Alonso was succesvol en leverde de Spanjaard een tijdstraf van 30 seconden op waardoor hij uit de punten valt.

Sergio Perez zijn endplate raakte beschadigd, iets waarvoor Haas-rijder Kevin Magnussen eerder dit seizoen tijdens drie races de zwart-oranje vlag te zien kreeg. Opmerkelijk genoeg was dat deze keer niet het geval bij Perez, net als bij Fernando Alonso die met een beschadigde spiegel rondreed die later ook nog eens wegvloog maar gelukkig niemand raakte.

Bij het Haas F1 team besloot men om na afloop van de race protest in te dienen omwille van de ‘onveilige manier’ waarop beide rijders bleven reden. De stewards onderzochten de zaak en beslisten om geen actie te ondernemen tegen Perez maar wel tegen Fernando Alonso.

Fernando Alonso krijgt een tijdstraf van dertig seconden en ziet zo een erg sterke race na zijn indrukwekkende aanrijding met Lance Stroll niet meer beloond met punten. Alonso valt terug van de zevende naar de vijftiende plaats, Vettel (P7), Magnussen (P8), Tsunoda (P9) en Ocon (P10) profiteren van de bestraffing.

De stewards lieten in hun verdict weten ernstig bezorgd te zijn dat wagen 14 (Alonso) de zwart-oranje vlag niet te zien kreeg, of op zijn minst een radioboodschap om de gevaarlijke situatie op te lossen, dit ondanks … twee radioboodschappen van het Haas F1 team naar de wedstrijdleiding.

In hun verdict verwezen de stewards opmerkelijk genoeg ook naar het Haas F1 team waarbij Kevin Magnussen drie keer eerder dit seizoen de zwart-oranje vlag te zien kreeg voor ‘het rijden met een F1-bolide die zich in een onveilige toestand bevond’. Wat Perez betreft werd er geen straf opgelegd.

Overzicht: dit zijn de F1-vlaggen en hun betekenis

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print