Fernando Alonso: “Lance Stroll zal Aston Martin de komende 10 à 15 jaar leiden en ik probeer hem te helpen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de GP van Azerbeidzjan was er veel te doen over de radioboodschappen die Fernando Alonso en Lance Stroll gaven aan het team en die voor elkaar bedoeld waren. Volgens Alonso is dat niets nieuws, ze beschouwen elkaar niet als de eerste vijand maar proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen.

Aston Martin begon erg sterk aan het nieuwe F1-seizoen en volgens zowel teambaas Mike Krack alsook Alonso en Stroll is het nu een kwestie van proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Daarbij moeten ze elkaar zoveel mogelijk proberen ondersteunen en teamgenoten zijn in plaats van elkaars vijand. Volgens Alonso verloopt de samenwerking met Lance Stroll bijzonder goed en dat heeft de GP van Azerbeidzjan andermaal bewezen.

“We praten erg veel tijdens het raceweekend, al vanaf donderdag. Hoe we ons in het verleden hier in Azerbeidzjan voelden, wat we zullen doen wanneer we in verkeer terechtkomen, wat het plan voor beide wagens is,” aldus Alonso. “Wanneer we tijdens de races iets in de wagen voelen dat we niet besproken hebben en dat de andere wagen kan helpen dan bespreken we dat met het team.”

“Zo doen we het. Ik weet dat ik nog enkele jaren in de sport aanwezig zal zijn maar niet zo erg veel meer. Lance zal het team de komende 10 of 15 jaar leiden, dus ik hoop dat ik hem de komende jaren kan helpen.”