Lewis Hamilton: “Er wordt te veel tijd verspild tijdens een raceweekend”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het hervormen van het raceweekend met een sprintrace heeft voor meer ‘actie’ op de baan gezorgd maar volgens Hamilton zorgt het er dan weer voor dat er minder op de baan wordt gereden. Hamilton vindt echter dat er te veel tijd ‘verloren gaat’.

“Ik denk dat er veel tijd verloren wordt tijdens de raceweekends, ik denk dat we het in minder dagen kunnen doen,” aldus Hamilton, die erop aan lijkt te sturen dat alles wat momenteel op drie dagen gebeurt perfect op twee dagen zou moeten kunnen.

“Je zou nog steeds drie dagen kunnen doen, maar de teams komen al op maandag of dinsdag aan, ik kom aan op woensdag. Er zit vier uur tussen de sessies op zaterdag. We hadden vandaag op zijn minst drie sessies kunnen doen,” vertelde Hamilton op zaterdag na de sprintrace.

“We kunnen iedere dag drie sessies doen. Er was zoveel tijd die je op een dag zoals vandaag kon gebruiken. Ik weet niet of het mogelijk was met al de andere sessies die doorgaan.”

Hamilton is echter wel fan van het schrappen van de oefensessie op zaterdag en het vervangen door een tweede kwalificatie.

“Ik hou van het kwalificeren dus het was erg leuk om een tweede kwalificatie te hebben,” besluit Hamilton.