Fernando Alonso na tweede tijd op vrijdag: “Het zal op zaterdag beter moeten”

Aston Martin F1
Aston Martin F1

Zijn fans mogen hem op het F1-circuit vlakbij Barcelona dan wel proberen vooruit schreeuwen, Alonso beseft dat hij vooral zelf samen met het team nog extra snelheid in de wagen moet proberen vinden om tijdens de kwalificatie en de race competitief te zijn.

Tijdens de tweede oefensessie was Alonso minder dan twee tienden trager dan Max Verstappen. Alonso beseft met zijn jarenlange ervaring echter dat het rijdersveld erg dicht op elkaar zit en dat het zomaar kan dat ze morgen tijdens de kwalificatie niet eens in de top vijf terug te vinden zijn. De eerste acht rijders bevonden zich immers binnen minder dan een halve seconde van elkaar.

“Alles zit zo dicht bij elkaar dat één of twee tienden sneller of trager je ergens compleet anders in de rangorde doen belanden,” aldus Alonso. “Ik besteed dan ook niet al te veel aandacht aan de tijden.”

Volgens Alonso slaagde hij er samen met het team in om het vooropgestelde programma af te werken.

“We hebben al onze programma’s kunnen afwerken die we gepland hadden, wat goed is. We hebben over de banden geleerd. Het circuit is iets trager dan dat we voorspeld hadden, er is nog wat tijd te vinden door wat aanpassingen aan de afstelling te doen maar het was een productieve vrijdag,” blikte Alonso verder terug op zijn vrijdag.

Toen Fernando Alonso vervolgens werd gevraagd of hij het gevoel had dat de upgrades werkten zei hij volmondig: “Ja dat doen ze, absoluut.”

“Er is geen enkel nieuw onderdeel dat we op de wagen plaatsen dat geen bijdrage levert aan de performance. Dat is iets dat altijd het geval is geweest en dat van bij de eerste race in Bahrein. Ik ben dan ook blij met de upgrades en laat ons morgen zien waar we ons bevinden wanneer iedereen met volledig vermogen rijdt en voluit gaat.”

Aan de steun van de Spaanse fans zal het alvast niet liggen, die proberen bijna letterlijk Fernando Alonso vooruit te schreeuwen.

“Ik heb gehoord dat 67 procent van de merchandising op de tribunes groen is, wat geweldig is,” aldus Alonso. “Dit doet terugdenken aan de jaren 2005, 2006 en 2007, toen alles ook in één kleur was.”

“Ik voel echt de steun, die speciale energie. Terwijl ik aan het rijden ben hoor ik ze niet maar ik voel hoe enthousiast ze zijn, hopelijk kunnen we hen een mooie show geven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner