Lewis Hamilton vreest vroegtijdige exit tijdens kwalificatie: “Het verschil met vorige week is groot”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vorige week waren er in Monaco positieve geluiden te horen bij Lewis Hamilton, de updates leken te werken maar op het F1-circuit vlakbij Barcelona volgt dit weekend de echte test. Voorlopig vallen er echter veel minder positieve commentaren te noteren bij de zevenvoudige wereldkampioen.

Tijdens de eerste oefensessie geraakte Hamilton niet verder dan een twaalfde tijd, in de tweede oefensessie deed hij een plaats beter. Daarmee dreigt ook een vroegtijdige exit tijdens de kwalificatie. Mercedes wacht dus veel werkt om de wagen tegen de kwalificatie competitiever te krijgen. Bovendien ontstaan er twijfels over het in Monaco geïntroduceerde pakket met updates voor de Mercedes W14.

“We vechten zo hard als we kunnen, ik zou zeggen dat we een moeilijke eerste en tweede oefensessie hadden, gewoon om de banden en degradatie op orde te krijgen,” aldus Hamilton. “We rijden voor het tweede weekend met de updates die in Monaco geïntroduceerd werden, als is het deze keer wel op een veel sneller circuit.”

“Het is dan ook verschillend met vorige week. Ik denk dat onze snelheid over de lange runs niet zo verschikkelijk was maar we moeten zien hoe we meer uit onze wagen kunnen halen tijdens één snel rondje.”

“Met de snelheid waarover ik nu beschikte zal het moeilijk worden om in de top tien te geraken. Hopelijk vinden we van vrijdag op zaterdag wat wijzigingen, het is erg close tussen waar wij ons bevinden en de vijfde tot de tiende plaats.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner