Fernando Alonso: “Ontslag van Cyril Abiteboul was niet zonder reden”

Renault F1 team
Renault F1 team

Cyril Abiteboul, voormalig teambaas van het Renault F1-team, was een van de drijvende krachten achter de terugkeer van Fernando Alonso naar Renault, het huidige Alpine F1 team. De Fransman werd eerder dit jaar redelijk onverwacht ontslagen maar volgens Alonso was dat niet zomaar en plots zonder enige reden. Was er toen al duidelijkheid over tegenvallende resultaten?

Nog voor het nieuwe Alpine-hoofdstuk van het team uit Enstone kon beginnen werd teambaas Cyril Abiteboul het slachtoffer van een herstructurering in het management van het team en werd hij de laan uitgestuurd. De Fransman was een van de drijvende krachten achter het aantrekken van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, die op zijn beurt laat weten nog steeds het volste vertrouwen te hebben in het team.

“Het is waar dat Cyril vorig jaar teambaas was en dat president De Meo het management een beetje heeft gewijzigd,” aldus Alonso. “Je probeert gewoon zo goed mogelijk samen te werken met al je bazen en probeert het team zo veel mogelijk te helpen.”

“Ik voelde me vorig jaar goed met Cyril, ik voel me dit jaar heel goed met de structuur die we hebben. Dus ik denk dat als de president veranderingen heeft doorgevoerd, daar een reden achter zat en dat we die beslissing allemaal steunen.”

Het is op zijn minst opvallend te noemen dat Abiteboul niet zal vervangen worden, de Franse renstal wil het idee laten varen van een teambaas die alle verantwoordelijkheden draagt. Dat betekent dat Marcin Budkowski (uitvoerend directeur) en Davide Brivio (racedirecteur) de verantwoordelijkheden van Abiteboul zullen overnemen.

Ondanks het feit dat het eerste raceweekend niet om over naar huis te schrijven was panikeren ze nog niet bij Alpine en laat het management weten dat er ‘een plan’ is. Wat dat plan precies inhoudt en of het zal helpen om een serieuze uitdager te zijn in het middenveld zal de tijd moeten uitwijzen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022