lo

Fernando Alonso: “Ook ik twijfelde over Aston Martin, ik was niet 100 procent zeker”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de eerst vijf races van het seizoen slaagde Fernando Alonso erin om vier keer op het podium te finishen. Alonso lijkt herboren te zijn maar ook hij geeft toe dat hij zijn twijfels had over Aston Martin.

Aston Martin en Fernando Alonso zijn ongetwijfeld de grote verrassing dit seizoen. Vijf raceweekends ver in seizoen behaalde Alonso al vier podiumplaatsen en is de tweevoudig F1-kampioen ‘best of the rest’, achter het Red Bull-duo. Met 75 wk-punten staat Alonso immers derde in de wk-tussenstand.

Toen vorig jaar bekend raakte dat Alonso de overstap maakte van Alpine naar Aston Martin werden er vragen gesteld bij die overstap. Deed Alonso er wel goed aan, maar ondertussen kennen we het antwoord. Alonso geeft echter toe dat ook hij zijn twijfels had.

“Ik vertrouwde niet voor de volle 100 procent wat de teams je in augustus vertellen,” vertelde Fernando Alonso in Miami tegen Martin Brundle van ‘Sky Sports’, die vervolgens liet verstaan dat Lawrence Stroll een cruciale rol speelde in zijn beslissing om naar Aston Martin over te stappen.

“Eenmaal Lawrence een doel heeft dan gaat hij er volledig voor. Hij zal uiteindelijk slagen, weet je. Het kan twee jaar vragen, vijf of zeven jaar, maar hij zal erin slagen.”

“Flavio Briatore was ook fan van het Aston Martin-project. Ik denk dat hij de investering zag, hij zag de visie van Lawrence, hij is duidelijk een belangrijke leider die we in het team hebben.”

“Ik denk dat we elkaar nu zo’n 12 jaar kennen. Ik hou van zijn manier van geen limieten kennen. Ik denk dat Lawrence een leiderschap in zich heeft dat aanstekelijk is en iedereen in het team gelooft wat hij zegt en denkt. Met een F1-team heb je zo’n leider nodig, iemand die zegt welke richting we moeten uitgaan.”