Frustratie bij Ferrari: “Onze F1-bolide blijft inconsistent presteren”

Ferrari
Ferrari

In Azerbeidzjan leek Ferrari een duidelijke stap vooruit te hebben gezet maar in Miami zagen we Leclerc en Sainz opnieuw erg wisselvallig presteren. Dat leidt bij Ferrari-teambaas Frederic Vasseur tot erg veel frustraties.

“We presteren veel te inconsistent, de ene wagen tegenover de andere, de ene ronde tegenover de andere,” aldus Vasseur. “We moeten zien te begrijpen waardoor dit komt.”

“We moeten ons hier echt op focussen want het is erg belangrijk, we beseffen dat we een stap vooruit moeten zetten.”

“Het is niet alleen de race. Op sommige momenten is het oké. Ik denk dat onze snelheid oké was maar we hebben niet alles goed voor elkaar gekregen.”

De eerste stint verliep redelijk goed voor Carlos. Hij verloor vijf seconden in 18 ronden. Ik denk dat het tot dan goed was. Wat Charles betreft was het net het tegenovergesteld. Hij presteerde goed tijdens sommige momenten van zijn tweede stint op de harde banden en hij ondervond veel meer problemen tijdens zijn eerste stint.

“Met Charles presteerden we beter op de harde bandencompound, met Carlos presteerden we beter op de medium band. Zelfs met dezelfde band wisselden de prestaties van de ene op de andere ronde, we zijn niet consistent,” besloot Vasseur.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print