Lewis Hamilton is één van de drijvende krachten achter de GP van Zuid-Afrika

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij mee lobbyt om de GP van Zuid-Afrika op de F1-kalender te krijgen, hij omschrijft het als een “grote droom”.

In 1993 streek het F1-circus voor de laatste keer neer in Kyalami voor de GP van Zuid-Afrika, maar er bestaat een kans dat we in de nabije toekomst opnieuw een race krijgen in Afrika. Er waren al plannen om dit jaar al terug een GP van Zuid-Afrika op de kalender te hebben maar die plannen draaiden op niets uit.

Het ontbrak vooral aan steun van de Zuid-Afrikaanse regering en het is ook moeilijk om een budget rond te krijgen om het circuit te moderniseren en het te laten voldoen aan de huidige standaarden. Alle hoop is nu gevestigd op 2024 en Lewis Hamilton heeft aangegeven dat hij achter de schermen meewerkt om de regering op de kar te krijgen.

“Ik heb gepraat om een race in Miami te krijgen en het volgende waar ik over zal praten zal Zuid-Afrika zijn,” aldus Hamilton tegenover ‘ESPN.’ “Dat is waar ik op de achtergrond op aanstuur. Hopelijk zie je dat ook snel gebeuren. En dat is echt een grote droom voor mij. In Afrika geracet hebben tijdens mijn carrière is een enorme, enorme droom voor mij.”

“Ik weet dat we daar een grote aanhang hebben, nou ja, ik heb daar een grote aanhang, en ik weet dat veel mensen daar nu in de Formule 1 zitten. Dat zou geweldig zijn, want stel je eens voor wat voor werk we met sponsor IWC kunnen doen als we in Zuid-Afrika zijn.”