Krijgen we in Miami een nachtrace die ten koste gaat van Europese F1-fans?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De organisatoren van de GP van Miami zouden overwegen om de race in de toekomst van aanvangsuur te veranderen en de race om te vormen naar eventueel een ‘nachtrace’.

Net als vorig jaar vond de race in Miami kort na de middag plaats waardoor het erg warme en vochtige omstandigheden waren. Er zou echter nagedacht worden over het aanpassen van het aanvangsuur, daarbij wordt zelfs aan een nachtrace gedacht, ook al zou dat ten koste gaan van Europese tv-kijkers.

Dit jaar vond de race plaats om 9u30 Belgische tijd, maar bij het organiseren van een ‘nachtrace’ zou dat ook betekenen dat Europese kijkers erg laat, of erg vroeg, hun tv moeten aanschakelen. Bijna letterlijk in het midden van de nacht en dat zou dus ook ten koste gaan van de Europese kijkcijfers. Toch zijn de organisatoren in Miami het idee genegen want ze zijn ervan overtuigd dat het verlies aan Europese tv-kijkers gecompenseerd wordt door een beter uitzenduur voor de Amerikaanse fans alsook voor betere omstandigheden waarin de race verreden wordt.

“We hebben er gesprekken over,” aldus Tom Garfinkel van de Miami GP afgelopen weekend. “Tijdens deze tijd van het jaar is het weer erg onvoorspelbaar. Het was redelijk goed dit jaar, het beetje wind helpt, maar vorig jaar was het onaangenaam warm.”

“Er zijn echter veel factoren waarmee je rekening dient te houden. De F1, televisie, enzovoort. We moeten alles tegen elkaar afzetten maar we staan er zeker open voor. Momenteel kunnen we er echter nog geen beslissing over nemen.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print