Toto Wolff: “Er bestaat geen mirakeloplossing voor onze problemen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het volgende raceweekend in Imola zal Mercedes verschillende updates op haar wagen introduceren. Alle hoop is daarop gesteld om de Mercedes W14 een stuk competitiever te maken. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bestaat er echter geen mirakeloplossing.

“We moeten onze verwachtingen temperen. We brengen immers een pallet met updates mee waaronder nieuwe onderdelen voor de ophanging, bodywork enzovoort,” zei Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Ik heb in mijn 15 jaar in de Formule 1 echter nooit een mirakeloplossing gezien die werd geïntroduceerd en je wagen plots een halve seconde sneller maakt. Ik betwijfel dan ook dat dit zal gebeuren.”

Volgens Wolff zal het pakket aan updates dat in Imola wordt geïntroduceerd erg breed zijn. Afwachten of de Mercedes W14 inderdaad tijdens de GP van Emilia-Romagna een heel stuk beter zal presteren. Volgens Wolff zal daarmee geen nieuwe richting uitgegaan worden, Mercedes wil vooral enkele mysteries en onzekerheden uitsluiten.

“Waar ik naar uitkijk is dat we enkele variabelen kunnen uitsluiten, dingen die we op de wagen geïntroduceerd hebben maar waarvan we niet goed begrijpen of ze goed op de wagen presteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print