Fernando Alonso op weg naar Dakar Rally?

Er zijn steeds meer en meer aanwijzingen dat Fernando Alonso op weg is naar een deelname aan de legendarische ‘Dakar Rally’.


Alonso nam eind 2018 afscheid van de Formule 1 maar bleef wel actief als ‘McLaren-ambassadeur’. Die rol combineerde hij met een deelname aan de Indy 500, een deelname die strandde in de kwalificaties.

De Spanjaard nam tegelijkertijd ook deel aan het WEC, een raceklasse waarin Alonso veel meer succes behaalde. Alonso veroverde samen met zijn teamgenoten de wereldtitel en won onder andere de 24u van Le Mans.

Nadien volgde echter het nieuws dat de samenwerking in het WEC stopgezet werd en dat Alonso een nieuwe uitdaging op zich zou nemen. Al vlug volgde een test van Alonso in de Dakar-winnende Toyota Hilux.

Het speculeren over de toekomst van Alonso kon beginnen. Een F1-comeback? Maar ook de Dakar Rally viel daarbij geregeld.

Uitspraken van Alonso tijdens een vragenrondje met fans lijken er bijkomend op te wijzen dat Alonso aan de Dakar Rally zal deelnemen.

“De volgende uitdaging zal erg moeilijk worden. Ik zal gedwongen worden om het beste uit mezelf te halen en zal me voor meerdere maanden compleet moeten toewijden. Indien het eenvoudig was dan zou het niet leuk zijn,” antwoordde Alonso op een vraag van een fan.

Alonso lijkt daarmee te bevestigen dat hij een maandenlange voorbereiding op de Dakar rally tegemoet gaat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023