Toto Wolff: “Ferrari is favoriet voor Spa-Francorchamps en Monza”

Ondanks dat Ferrari op de Hungaroring helemaal niet competitief was meent Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff dat Ferrari op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza de grote favoriet is.


Op de circuits van Spa-Francorchamps en Monza is een krachtige motor erg belangrijk en laat nu uitgerekend dat dit seizoen het sterke punt van Ferrari zijn. De Scuderia ondervindt vooral problemen op de circuits met tragere bochten zoals bijvoorbeeld de Hungaroring.

Het doet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff besluiten dat niet Mercedes, dat dit seizoen tot dusver tien van de twaalf races won, maar wel Ferrari voor de eerste twee races na de zomerpauze de grote favoriet is.

“Ferrari beschikt over een zeer sterke motor en minder luchtweerstand. Dat is ook de reden waarom Ferrari in Spa en Monza zeer sterk zal presteren,” zei Toto Wolff in Hongarije. “Ik twijfel er niet aan dat het er dan volledig anders zal uitzien dan nu.”

Volgens Toto Wolff heeft Mercedes tijdens de zomerpauze heel wat werk te doen om haar kansen op de overwinning tijdens de komende twee races gaaf te houden.

Daar waar Mercedes vroeger de renstal was die domineerde op circuits waar de motor zeer belangrijk was, is nu Ferrari dat en dan vooral op circuits waar er enorm lange rechte stukken zijn en weinig tot geen trage bochten.

“Het zal moeilijk voor ons worden en dat is ook de reden waarom we moeten genieten van zo’n momenten zoals hier in Hongarije om vervolgens onze problemen op te lossen zodat we in Spa competitief kunnen zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022