Fernando Alonso: “Renault moet op 1 januari al met haar F1-bolide 2022 testen”

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso maakt volgend jaar bij Renault zijn comeback in de Formule 1. De Spanjaard is duidelijk erg gedreven want hij denkt niet alleen aan 2021 maar vooral ook al aan 2022.


Alonso liet al meermaals verstaan 2021, het jaar van zijn comeback, als een overgangsjaar te beschouwen. De Spanjaard kijkt immers vooral uit naar het F1-seizoen 2022.

Na een jaar uitstel door het coronavirus zullen er in 2022 immers ingrijpende reglementswijzigingen geïntroduceerd worden. De F1-bolides zullen er dan helemaal anders uitzien. De werkzaamheden aan de F1-bolides voor 2022 werden door de uitbraak van het coronavirus echter tijdelijk stilgelegd.

“Hij stelt over alles vragen” aldus Marcin Budkowski, uitvoerend directeur bij het Renault F1-team. “We waren in de windtunnel en hij zei me: ‘Dus jullie kunnen niet met de bolide voor 2022 draaien nu?'”

“Ik antwoordde, ‘Nee, omwille van de regels.’ Hij vroeg me vervolgens wanneer we konden beginnen met de ontwikkeling waarop ik ‘1 januari’ antwoordde.”

Het enthousiasme bij Fernando Alonso om aan de slag te gaan is duidelijk groot. De tweevoudig F1-kampioen wil immers dat Renault op 1 januari haar nieuwe F1-bolide voor 2022 al laat proefdraaien in de windtunnel. Opmerkelijk want uiteraard moet eerst nog het F1-seizoen 2021 verder voorbereid worden.

“‘Oké, draaien jullie op 1 januari?’ Normaal doen we dat niet maar dit jaar doen we dat misschien wel. Alonso antwoordde vervolgens met, ‘Oke, we draaien met de wagen op 1 januari en ik kom naar hier om jullie te helpen’.”

“Dat is de enorme motivatie die Fernando momenteel heeft,” besloot Budkowski.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print