Red Bull: “Eind volgende week moet ons motorprobleem opgelost zijn”

Red Bull heeft nog steeds geen duidelijkheid over haar F1-motor voor het seizoen 2022. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner begint de tijd te dringen.


Red Bull overweegt om in 2022 met de Honda-motor te blijven racen maar dan in eigen beheer. Indien Red Bull niet tot een overeenkomst komt dreigt Renault zelfs verplicht te worden om motoren te leveren aan Red Bull.

“Ik denk dat onze voorkeur uitgaat naar het doorgaan met de power unit die volgend jaar in de wagen ligt maar dan wel met een ander label erop gekleefd,” vertelde Horner.

“Als we tot een akkoord kunnen komen met Honda voor het gebruik van de motor, het zou jammer zijn om die motoren anders gewoon ergens in Japan opgeslagen te zien liggen. Afhankelijk van hoe de regelgeving zal zijn geniet het onze voorkeur om door te gaan met de power units van Honda.”

Red Bull wil dit echter alleen als er eind 2021 een motorbevriezing wordt ingevoerd maar dat kan alleen maar als Mercedes, Ferrari en Renault daarmee akkoord zijn. Voorlopig ziet het er echter naar uit dat enkel Mercedes hiermee eventueel akkoord wil gaan.

Ondertussen begint de tijd te dringen voor Red Bull. Teambaas Christian Horner zou liefst tegen eind volgende week duidelijkheid hebben.

“Adrian Newey is op dat vlak één van de ‘late brakers’ maar er zijn altijd praktische zaken die beslist moeten worden,” aldus Horner.

“Wat de motor betreft moet je heel wat dingen lang op voorhand plannen en wanneer je zo’n project als dit doet dan heb je achter de schermen heel wat werk om alles voor elkaar te krijgen. We hebben tegen het einde van de maand echt duidelijkheid nodig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print