Ricciardo: “Dit is het leukste F1-seizoen in jaren”

Daniel Ricciardo staat momenteel zesde in het F1-kampioenschap en beleeft een naar eigen zeggen erg leuk laatste seizoen bij het Renault F1 team.


Eind dit seizoen verlaat Ricciardo het Renault F1 team om de overstap naar McLaren te maken. Ondertussen beleeft hij bij Renault echter een zeer competitief en leuk seizoen.

“Ik denk dat ik moet terugblikken wanneer het seizoen voorbij is maar ja, ik denk het wel,” antwoordde Ricciardo in Turkije op de vraag of dit jaar het seizoen is dat het meeste voldoening geeft sinds 2016 toen de Australiër voor Red Bull reed.

“Ik herinner me 2016 als een zeer goed jaar bij Red Bull, dus dit is waarschijnlijk mijn beste jaar, of toch het seizoen dat me het meeste voldoening geeft sindsdien. Ik denk dat mijn laatste jaar bij Red Bull emotioneel het zwaarste was.”

“Er waren heel wat emoties dat jaar. Ik denk dat het tot nu toe op emotioneel vlak mijn moeilijkste jaar was.”

2018 was een jaar vol emoties voor Ricciardo, een jaar waarin hij zelfs de leiding bij Red Bull verraste door zijn overstap naar Renault aan te kondigen.

“Aan het begin van het seizoen zag het er naar uit dat ik eventueel voor de wereldtitel zou gaan strijden en te midden van dat jaar realiseerde ik me dat ik naar een ander wou. Naar het einde van dat jaar was het de ene na de andere opgave.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print