Fernando Alonso sluit F1-terugkeer uit: “Uitstel nieuwe F1-bolides is slecht nieuws”

Fernando Alonso krijgt naar eigen zeggen een steeds duidelijker beeld over zijn plannen voor 2021. Een F1-terugkeer sluit de Spanjaard ondertussen echter uit.


Nadat Alonso afscheid had genomen van de Formule 1 nam hij onder andere deel aan het WEC en de Dakar-rally. Vooral het winnen van de Indy 500 blijft echter een ambitie om het ultieme doel, het vervoveren van de befaamde ‘Triple Crown’ te verwezenlijken.

Tegelijkertijd hield Alonso echter rekening met een eventuele terugkeer naar de Formule 1. Die zou dan hoogstwaarschijnlijk in 2021 hebben plaatsgevonden, op het moment dat de nieuwe F1-bolides geïntroduceerd werden.

“Ik weet min of meer wat ik in 2021 ga doen,” aldus Alonso volgens het Spaanse ‘El Mundo’. “Ik hoop dat jullie het vlug zullen weten maar ik kan er nu nog niets over zeggen.”

Door de coronacrisis en het annuleren van heel wat F1-races werd echter beslist om het nieuwe technisch reglement met een jaar uit te stellen. In 2021 wordt er dus gereden met hetzelfde chassis als in 2020 en dat is volgens Alonso slecht nieuws voor de Formule 1 als sport.

“Ik heb steeds gezegd dat ik in 2021, met de nieuwe regels, eventueel naar de Formule 1 zou terugkeren omdat alles dan waarschijnlijk wat meer uitgebalanceerd zou zijn en iedereen zich wat dichter bij elkaar zou bevinden. Ik zou dan hongerig zijn en mezelf opnieuw willen testen,” zei Alonso.

“De beslissing om alles uit te stellen is een begrijpelijke beslissing, omdat je met de huidige situatie de wagens voor 2021 niet kan ontwikkelen.”

Alonso ziet zijn toekomst dan ook eerder in de Indy 500 of een nieuwe deelname aan de Dakar-rally.

“Het waren drie weken waarin ik veel ervaring heb opgedaan. Hopelijk kan ik op een dag terugkeren. Ik heb nog heel wat jaren, Carlos Sainz won op 57-jarige leeftijd,” blikt Alonso terug op zijn deelname aan de Dakar-rally.

“Hopelijk kan ik terugkeren, ben ik meer competitief en kan ik vechten voor de overwinning.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023