“Klantenauto’s in de F1 zouden gratis moeten zijn”

Volgens McLaren-baas Zak Brown moeten de grote teams en constructeurs de zogenaamde klantenauto’s gratis ter beschikking stellen als ze de kleine teams echt willen steunen.


Red Bull-teambaas Christian Horner liet onlangs weten dat de Formule 1 moet overwegen om klantenauto’s opnieuw in te voeren. Volgens Horner is het een manier om de kosten bij vooral de kleinere teams verder te verlagen en hun zo te steunen in hun strijd om te overleven.

Op het voorstel kwam meteen heel wat reactie. Het belangrijkste argument van Horner was dat de klantenteams met een bolide van een jaar oud heel wat geld kunnen uitsparen. McLaren-baas Zak Brown vindt echter dat indien de grote teams het echt menen, dat ze de oude wagens dan maar gratis moeten geven.

“Indien we die richting uitgaan, omdat die klantenauto’s een jaar oud zijn en min of meer weggegooid worden, dan pleit ik ervoor dat ze die wagens zouden moeten doneren indien ze het echt willen,” aldus de McLaren-baas tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het kost hen letterlijk niets. Ze hebben alles er al voor gedaan, de R&D, ze hebben de reserve-onderdelen ook, ze zouden ze gewoon aan hun klanten moeten geven en niets er voor vragen.”

“Het zou hen geen geld kosten. Indien ze echt de intentie hebben om de klantenteams geld te laten uitsparen dan moeten ze de wagen gewoon geven.”

Brawn is echter geen voorstander van zogenaamde klantenauto’s. Die zijn volgens hem dan ook geen oplossing voor de lange termijn.

“Jullie weten dat ik geen fan van klantenauto’s ben. Iedereen heeft het steeds over het DNA van de Formule 1 en dat is dat men zelf een constructeur is en een eigen wagen bouwt,” aldus Brown.

“Ik denk dat sommigen er recent de kantjes hebben afgereden (verwijst Brown naar Racing Point). Terwijl ze misschien een eigen wagen hebben gebouwd hebben ze ook een wagen van iemand anders gebouwd. Ik denk dat het iets is dat aangepakt moet worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}