Fernando Alonso: “Super getalenteerde Lance Stroll kan wereldkampioen worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Komend seizoen gaat Fernando Alonso voor Aston Martin racen. Daar zal hij de teamgenoot zijn van Lance Stroll, de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll. Of het daarmee iets heeft te maken zullen we nooit te weten komen maar Alonso is wel vol lof over zijn nieuwe teamgenoot.

Uiteraard hoopt Alonso in eerste instantie zelf om successen te boeken maar tegelijkertijd wil hij ook bijdragen aan de vooruitgang van Aston Martin in de Formule 1. Hij wil er mee voor zorgen dat Aston Martin binnen enkele jaren helemaal vooraan meedoet. Mocht Aston Martin die successen boeken zonder hem, dan nog zal hij naar eigen zeggen erg tevreden zijn.

“Ik zal nog steeds zeer trots zijn als het team zonder mij in de wagen wint,” vertelt Alonso in een interview voor Aston Martin. “Ik zou trots zijn op de vooruitgang die geboekt werd en mijn bijdrage aan het project.”

“Met Lance beschikt het team over een rijder die zeer jong is, super getalenteerd is en de mogelijkheid heeft om wereldkampioen te worden. Om hem dat te zien verwezenlijken, om daar deel van uit te maken, of ik dan nog zelf achter het stuur zit of niet, dat zou erg speciaal voor me zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print